Over mij

Mijn naam is Heleen Klasens (1977). Ik heb mij ontwikkeld tot gesprekstherapeut door het volgen van verschillende opleidingen en door prachtige, soms pittige ervaringen en bijbehorende lessen die het leven mij tot nu toe gegeven heeft. Het leven zelf zie ik als de mooiste opleiding die er is en het geeft me dan ook precies dat wat ik nodig heb om te groeien als mens. Hoe waardevol!

De opleidingen en cursussen, die hebben bijgedragen aan mijn ontwikkeling
tot gesprekstherapeut, zijn:
– Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
(HBO – Hanzehogeschool)
– Coaching en Counselling
(Academie voor Coaching en Counselling)
– The Art of Living
(Sudarshan Kriya – krachtige ademhalingstechniek)
– NU-methode van het Thèta-instituut Franeker
(methode voor zelfheling)

Het besluit om als gesprekstherapeut aan het werk te gaan, is ontstaan vanuit de behoefte anderen te begeleiden naar een leven waarin hij/zij zich bewust is van zijn/haar eigen kracht en eigen uniek-zijn. Niets is mooier dan mensen te laten inzien hoe bijzonder ze zijn. Dit geeft mij energie.

Het proces naar meer bewustwording heb ik zelf ook mogen meemaken. Een aantal jaren geleden kwam ik door privé-omstandigheden in een crisissituatie terecht. Dit zette mij aan tot interesse en verdieping in spiritualiteit. Ik begon me te verdiepen in mijzelf. Een prachtig en tegelijkertijd zwaar proces. Niets is zo moeilijk en kost zoveel energie als aan jezelf werken. Maar het is het zo waard! Niet alleen besef ik nu dat ik, en ik alleen, verantwoordelijk ben voor hoe ik mij voel, maar ook voel ik me beter en vreugdevoller dan ooit.